Protestantse Kerkgemeenschap Zoutelande

40 dagen tijd

Graag maak ik u bekend met het volgende: momenteel is Kerk in Actie bezig met het ontwikkelen van een ‘online-actieplatform’. Dit is een website, waarop gemeenten (met hun jeugdgroep, Bijbelkring o.i.d.) een eigen actiewebsite aanmaken om hun 40dagentijd-actie te ondersteunen in de plaatselijke gemeente . Als bijvoorbeeld een groep gemeenteleden besluit om een sponsorloop te houden voor 40dagentijd-projecten van Kerk in Actie, dan kunnen ze daarbij heel eenvoudig een actiewebsite aanmaken op dat ‘online-actieplatform’.  Eind januari is de website online en te bereiken via www.kerkinactie.nl/40dagentijdacties.
 
Op de website kunt u aangeven wat de naam is van de groep die de acties uitvoert (bijvoorbeeld: Jeugdgroep Protestantse Gemeente Amstelveen), wat u gaat doen (bijvoorbeeld: 40dagen zonder alcohol), een foto van de groep en de oproep om te sponsoren. Vervolgens kunt u deze pagina via de social media (en per mail) bekendmaken aan uw familie en vrienden.
 
Wij willen u van harte uitnodigen om van dit platform gebruik te maken. Houdt u in de 40dagentijd een actie in uw gemeente, maak dan een eigen actiewebsite aan om deze actie te ondersteunen.
 
Als u mee doet en u heeft vragen over het gebruik van het online platform, dan kunt u contact opnemen met mijn collega Annemieke van der Horst (a.vander.horst@kerkinactie.nl).
 
Overigens kan deze website ook gebruikt worden voor individuele acties, maar we willen de website graag aanbevelen aan gemeenten ter ondersteuning van plaatselijke acties.
 
Zou ik u tot slot mogen vragen om deze mail door te sturen aan degenen die daar belang bij kunnen hebben, zoals bepaalde groepen in uw gemeente of andere zwo-commissies in uw classis? Alvast bedankt!
 
Met vriendelijke groet,
 
Matthijs Geluk
Gemeenteadviseur Kerk in Actie Interactief
tel: 0031 (0)6 29 39 97 98
e-mail: m.geluk@kerkinactie.nl
 
Er is nu ook een 40 dagen App.
Voor meer info: --> 40-dag-app.
 
terug