PKN
Protestantse Kerkgemeenschap Zoutelande
 
Bloemschikkingen 40 dagen tijd 2016 Bloemschikkingen 40 dagen tijd 2016zondag 14 februari:
Op deze eerste zondag van de veertigdagentijd klinkt de uitnodiging om met Jezus te waken en te bidden. Witte tulpen verwijzen daarnaar.

 


 

zondag 21 februari:
Op deze tweede zondag in de veertigdagentijd klinkt de oproep om het verschil te maken door niet alleen de mensen lief te hebben die jou liefhebben, maar ook je vijanden. In de schikking zien we hoe 1 bloem boven de anderen uitsteekt -dezelfde en toch zo anders- sterk en kwetsbaar.
  

zondag 28 februari:
Op deze derde zondag van de veertigdagentijd worden er weinig tot geen stappen gezet. Er is sprake van verharding en onwil. De Schriftgeleerden en hogepriesters gaan er als het ware dwars voor liggen – te zien aan de liggende bloemen. Zal de witte bloei het redden? Hoe sterk is de liefde?
 

Zondag 20 maart:
Op deze zesde zondag van de veertigdagentijd horen we hoe vele voeten zich haasten om getuige te zijn van Jezus’ intocht in Jeruzalem. Feest en verdriet mengen zich. Tussen de stenen van de stad glinsteren de tranen.


 

Zondag 27 maart: Eerste Paasdag
Vandaag vieren we de overwinning op de dood.
Een dag vol beweging. De Opgestane Heer blijkt dichterbij dan gedacht. In de schikking zien we de beweging verbeeld.

 
 terug
 
 

Zondag
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10.00u
meer details

Film
datum en tijdstip 28-04-2019 om 19 u
meer details

Kliederkerk
datum en tijdstip 26-05-2019 om 15 u
meer details

 
Gemeentegids - digitaal
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.